Blog

Gravelre fel!

2021.08.07 08:21
Okbike

Gravelre fel!

 

A Campagnolo 2021-ben bemutatta az első Gravel alkatrészcsaládját,az első 13 sebességes rendszert, amely nem melleseg a világ legkönnyebb gravelre optimalizált alkatrész családja.

Az Ekar termékcsalád egy hegyről kapta a nevét, amely Vicenzától, a Campagnolo gyárától kb.20km-re található.

Az Ekar termékcsalád megalkotásakor a fő szempont a robosztusság és megbízható működés volt, az alapoktól kezdve úgy tervezték, hogy a legjobb váltási teljesítményt, maximális megbízhatóságot bitosítsanak murvás, saras, illetve nehezebb terepviszonyok között is ,mindezt a lehető legkevesebb anyagfelhasználással.

Azt hiszem a fejlesztések sikeresek voltak, ma már a Campagnolo Ekar termékek hihetetlen népszerüek a gravelt kedvelők körében, több kerékpárgyártó szereli Ekar alkatrészekkel a modelljeit és sokan cserélik már meglévő szettjeiket a Campagnolo Ekar szettjére.

Az Ekar legújabb hidraulikus fék és váltó rendszere már a bizonyított Ergopower technológiát használja, ennek köszönhetően precíz írányítást és optimális teljesítményt kínál minden kerékpáros számára.

De a Campagnolo nem csak váltás, fék és hajtásrendszert kínál a gravelezni vágyóknak, hanem kerekeket is, méghozzá két félét!

A Campagnolo Levante kerékszett az egyik legkönnyebb kifejezetten gravelre fejlesztett Carbon kerékszett a maga 1485 grammjával. Fejlesztésekor felhasználtak a csúcs országúti BORA kerekek gyártási technológiáját, Hookless kialakításának köszönhetően még kényelmesebb és precízebb irányítást biztosít, amelyhez a 25mm-es belső perem is hozzájárul, továbbá  - természetesen belső nélkül is lehet használni. A belső technikai tulajdonságok mellett a külső megjelenésére is szánjuk pár sor,t talán a legszebb és legigényesebb kialakítást kapta, gyönyörű lézerrel készített grafikákkal rendelkezik.

Ahogy említettem, két kerékszett is támogatja a gravelezést, a másik kerékszett neve Shamal Carbon, amely a gravel mellett endurance felhasználásra is kiváló magasabb pereme miatt.

A Shamal már 21mm-es belső profilszélességgel rendelkezik, ez biztosítja a szélesebb, akár 42mm-es abroncsok használatát, ugyanakkor a 28mm széles abroncsokkal a hosszú távok könnyen és kényelmesen teljesíthetőek, súlya 1585 gramm.

Természetesen a Shamal Carbon kerékre is jellemzőek azok a technikai újítások, amelyek a nagyobb teljesítmény elérése érdekében a Campagnolo más felsőkategóriás kerékben alkalmaz, úgy mint a gyönyörűen megmunkált alu agyak, golyóscsapágyazás, G3 küllő kialakítás. Maga a felni is  műremek, a különböző profilmagassággal rendelkező első ( 35mm ) és hátsó ( 40mm ) kerék az országúti suhanást biztosítják, akár egész nap.

A Campagnolo Ekar termékeket itt a kerekeket pedig itt tudjátok megtekinteni.

Webáruház készítés
simplepay_hu_v2 A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.